Duurzame speelplek voor de peuters bij Sint-Agnes Kleuteronderwijs in Antwerpen

Sint-Agnes Kleuteronderwijs in Antwerpen, de grootste kleuterschool in de regio met ongeveer 450 kleuters, had een speelgedeelte bedekt met natuurgras dat bij regen veranderde in een modderpoel en bij droogte in een stoffige ondergrond. Dit zorgde ervoor dat de kleuters het grootste deel van de tijd niet konden spelen op dit gedeelte van de speelplaats.

Circulair en verantwoord

Om deze uitdaging aan te gaan, koos de school voor een duurzame oplossing met LimeGreen ONE DNA Elan 35 van Proxy Fields, die bestand is tegen intensief gebruik en het hele jaar door groen blijft. Deze keuze was in lijn met de inzet van de school voor verduurzaming en het bewust kiezen voor verantwoorde materialen en partners.

Speelplaats met kunstgras in lagere school Antwerpen
Kunstgrasmat onder speeltuigen

Waarom kunstgras?

Het kunstgras biedt vele voordelen voor de kleuters, waaronder een toegankelijk en schoon speelgedeelte bij regen en minder onderhoud. Het bespaart enorm veel water tijdens de warme zomerperiode en heeft een optimale buffering bij zware regenval dankzij de Ecogravel ondergrond. Bovendien draagt het bij aan de inspanningen van de school om een milieubewuste en duurzame omgeving te creëren.

Take Back programma maakt de cirkel rond

Het Take Back-programma zorgt ervoor dat het gras wordt teruggenomen en gerecycled, wat bijdraagt aan de wereldwijde overstap naar meer circulariteit, minder CO2-uitstoot en een efficiënter gebruik van grondstoffen.

Take back programma infographic Lime Green
School Sint-Agnes Berchem kunstgras

De kinderen kunnen naar hartenlust spelen

Mevr. Frie De Wijn, directrice van de school, is erg enthousiast over de samenwerking met Proxy Fields en de keuze voor LimeGreen ONE DNA, omdat het perfect past bij hun visie van verduurzaming en bewuste keuzes maken voor verantwoorde materialen en partners. Ze benadrukt dat de school vele inspanningen heeft geleverd in haar strijd om de speelplaats te ontharden, maar dat er nu eenmaal ruimtes zijn die niet geschikt zijn voor zand of schors.

Deze game changers gingen je voor

Onze drijfveer is een duurzame wereld te creëren voor onze kinderen zodat ze veilig en zorgeloos kunnen spelen. Daarom zetten we alles op alles in het verduurzamen van velden, pleinen en speeltuinen. Dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom zoeken we game changers met een gemeenschappelijk doel. Sluit je aan bij onze game changers.

Word jij ook een gamechanger?