Waterdoorlatende ondergrond van natuurlijke grondstoffen

Bij Proxy Fields streven we naar een volledig circulair geheel. Daarom kiezen we ook voor een natuurlijke ondergrond. Onze eigen ontwikkelde onderbouw, Blent™ Ecoterra, is een volledig ecologische en ongebonden kunstgras ondergrond die als doel een optimale waterafvoer heeft. Zeker voor steden en gemeenten waar waterbeheer een uitdaging vormt, kan deze ondergrond helpen. Het vermindert de regenwaterafvoer in riolen en draagt tegelijk bij aan het vergroenen van ruimtes.

Waterdoorlatend kunstgras als alternatief voor verharding

Naast het duurzame en waterdoorlatende kunstgras is ook de keuze van de juiste ondergrond cruciaal. Daarom gebruiken wij Blent™ Ecoterra, een natuurlijke onderbouw gemaakt van Lava. We gebruiken dus geen verharding zoals chape of stabilisé als ondergrond voor ons ONE-DNA gras. Zeker in een tijd waar strengere eisen worden gesteld aan waterdoorlaatbaarheid en waterbuffering bij verhardingen, vormen het kunstgras en de natuurlijke ondergrond van Proxy Fields een ideale keuze. 

Blent™ Ecoterra lava ondergrond

Waterdoorlatende ondergrond

Dankzij het waterabsorberende vermogen van de Lava ondergrond kan regenwater goed insijpelen in de grond. Zo heb je geen last van wateroverlast of modderige stukken.

Duurzaam karakter

Blent™ Ecoterra onderscheidt zich van andere ondergronden dankzij het duurzame karakter. Bij afbraak of aanpassing van uw plein of speelveld kan deze ondergrond eenvoudig gemengd worden met teelaarde, waardoor het weer vruchtbare grond wordt.

Blent™ Ecoterra vs. andere ondergronden

Veel kunstgrasbedrijven neigen naar een gecementeerde ondergrond, zoals chape of stabilisé. Bij Proxy Fields streven we echter naar een circulair systeem, waarbij we exclusief natuurlijke lava als onderbouw voor ons ONE-DNA™ gras gebruiken.

Blent™ Ecoterra

Gecementeerde stabilisé of chape

Contacteer ons voor jouw duurzaam project