Duurzame speelveldjes in jouw gemeente?

Ga voor een duurzame gemeente met circulair kunstgras van Proxy Fields. Het ziet er proper uit en is goed voor het milieu.

Kies voor een duurzame en
veilige openbare speeltuin

Onze valdempende kunstgras systemen in openbare speeltuinen is een geweldig idee vanwege het lage onderhoud, de duurzaamheid, de milieuvriendelijkheid en de visuele aantrekkingskracht. Door te kiezen voor het Replayable systeem draag je bij aan een duurzame toekomst voor de gemeente of stad. Ons circulair kunstgras en valdemping is uiterst geschikt als ondergrond voor speeltuinen, speelveldjes of stadsparken.

Veilig en valdempend

Onder ons ONE-DNA™ leggen we steeds een circulaire valdemping van Schmitz Foam. Deze ondergrond is volledig circulair recycleerbaar en heeft een heel waterdoorlatende en bufferende functie. Zo kunnen kinderen zorgeloos genieten en spelen in het speelveld van jouw gemeente.

Duurzaam buiten spelen

Ons Replayable™ systeem is bestand tegen zwaar voetverkeer en weersomstandigheden. Het raakt niet beschadigd door de zon of slijtage, waardoor het een slimme investering is voor openbare ruimten waar weinig natuurlijk gras groeit.

Stimuleert creativiteit

Kunstgras zorgt voor een groen, aantrekkelijk oppervlak. Het creëert een uitnodigende omgeving die perfect is voor openluchtrecreatie, ontspanning en spel. Met zijn zachte, grasachtige gevoel is het ook veilig voor kinderen en huisdieren, waardoor het een ideale optie is voor speelpleinen en parken.

"In 2030 moet elk speelveldje gemaakt zijn van ONE-DNA kunstgras."

Ons ‘Replayable™’ systeem is uiterst verantwoord, omdat we enkel werken met circulair recycleerbare onderdelen. Zo zijn al onze partners gescreend en is ons take-back programma het enige échte 100% circulaire take-back programma op de markt. Doordat we zoveel mogelijk werken met elektrische machines en de fabriek bijna zo goed als op zonne-energie draait, is het ons doel om tegen 2030 al CO2 neutraal te zijn.

Waarom kiezen voor ONE-DNA gras op sportvelden?

Het Replayable concept is meer dan circulair kunstgras. Wat dit concept zo uniek maakt, zijn de drie duurzame componenten: het circulaire ONE-DNA gras, de valdempende shockpads en de waterdoorlatende ondergrond. Deze combinatie maakt het ideaal voor de aanleg van een sportveld of voetbalveld in jouw gemeente.

Onderhoudsvriendelijk

Het is onderhoudsarm en hoeft het niet te worden besproeid, gemaaid of bemest zoals natuurlijk gras, wat tijd, geld en middelen bespaart. Dit maakt het een ideale oplossing voor parken, speelplaatsen en andere openbare ruimtes die vaak door mensen worden gebruikt.

Waterdoorlatende ondergrond

Al onze systemen zijn getest en gecertifieerd op ‘lekkage’: dit wil zeggen dat er geen micro-plastics afbreken en zo de grond insijpelen!

Het Replayable™ systeem heeft ook een water bufferende werking, wat ervoor zorgt dat bij hevige regenbuien het water vertraagt de grond insijpelt, wat dan weer zorgt voor minder wateroverlast.  Dankzij het LimeFill™ systeem creëren we een verkoelend effect doordat het langer het vocht vasthoudt en daardoor zorgt voor een lagere temperatuur van de mat.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project