Valdempende ondergrond van ProPlay® shockpads

Bij Proxy Fields nemen we veiligheid op speelplekken serieus, vooral wanneer het aankomt op valdemping. Daarom bestaat ons Replayable systeem niet alleen uit circulair kunstgras, maar integreren we ook geavanceerde Proplay® shockpads van Schmitz Foam onder het kunstgras, om een extra laag van valdemping te bieden. De shockpads vormen samen met het kunstgras een veilige en functionele ondergrond voor sportvelden en speeltuinen.

Veilig spelen met shockpad valdemping

Voor de valdempende laag onder het kunstgras werken we samen met onze partner Schmitz Foam. Zij hebben een valdempende ondergrond ontwikkeld speciaal voor speelvelden, namelijk ProPlay®. Schmitz Foam combineert kwalitatieve schuimen in een shockpad die de nodige valbescherming biedt waardoor ondergronden veilig en comfortabel worden.

De ProPlay® shockpads zijn gecertificeerde speeltuinvloeren. Ze bieden de ultieme valbescherming, wat resulteert in een veilige en comfortabele ondergrond. Dit maakt ProPlay shockpads uniek en een absolute aanwinst voor jouw speelproject.

Circulaire valondergrond voor speeltuinen

In de ontwikkeling van ons Replayable™ systeem hebben we vanaf het begin de focus gelegd op ecologische verbetering zonder toegevingen te doen aan kwaliteit of veiligheid. De innovatieve Proplay® shockpads van Schmitz Foam passen perfect in dit plaatje. Ze zijn volledig recyclebaar en bestaan uit 100% gerecyclede materialen van grote foam-producenten, hierdoor dragen ze bij aan het verminderen van de afvalberg en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Net als ons ONE-DNA™ gras zijn deze shockpads volledig circulair. Schmitz Foam neemt de oude shockpads terug om ze te recyclen in hun eigen fabriek, waar ze opnieuw worden omgezet in hoogwaardige shockpads. Deze gesloten cirkel van recyclen draagt niet alleen bij aan duurzaamheid maar verzekert ook dat de materialen hun waarde behouden, waardoor ze keer op keer kunnen worden ingezet in nieuwe toepassingen.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project