Hybride gras voor een slijtvast en duurzaam grasplein

Ben je op zoek naar een oplossing om je groene omgeving met natuurlijk gras langer te laten meegaan en beter bestand te maken tegen veel geloop van kinderen of sporters? Dan is een hybride grasmat ideaal. Hybride gras voldoet aan de eisen om te tellen als volledige ontharding. Proxy Fields biedt hoogwaardig hybride gras dat perfect is voor scholen, gemeenten, sportvelden en bedrijven. 

hybride gras

Wat is hybride gras?

Hybride gras combineert de voordelen van natuurlijk gras met de kracht van synthetische versterking. Een soort synthetisch raster wordt geplaatst over de grond en het gras. Het versterkt het gras en beschermt de graskroon en de wortels.

Met hybride gras krijg je een slijtvast grasoppervlak dat het hele jaar door groen blijft. Het gras groeit vrij door het net en samen vormen ze een zeer sterk grasoppervlak. Het gebreide ontwerp voorkomt dat plastic palen zich in de natuur verspreiden.

Proxy Fields kiest bovendien voor volledig recycleerbaar hybride gras van ÅhusTurf, goedgekeurd door Zweedse milieuorganisaties. De Zweedse leverancier ÅhusTurf staat bekend om zijn topkwaliteit, en Proxy Fields heeft de licentie om dit gepatenteerde gras te plaatsen.

school-2-voorschool-2-na-1-jaar

Voordelen van hybride gras

school-2-voorschool-2-na-1-jaar

Waar kan je hybride gras laten plaatsen?

Hybride gras kan eenvoudig worden geïnstalleerd op zowel bestaande grasoppervlakken als nieuwe ondergronden. Het vereist geen speciale bodemomstandigheden; alleen zand en aarde zijn voldoende.

Een hybride grasmat is ideaal voor:

Ontdek het resultaat

bij de start van de werken

na plaatsing

nadat het gras doorgroeit

Veelgestelde vragen:

Hybride gras kan al na 1 à 2 weken worden betreden, wat sneller is dan natuurlijk gras, dat 3 à 4 weken nodig heeft om te herstellen.

Hybride gras biedt in principe dezelfde valdemping als natuurlijk gras, maar hier kan u voor extra veiligheid een schokabsorberende laag onder het hybride gras laten installeren. Dit biedt valdemping tot 2,4 meter, ideaal voor speelplaatsen en sportvelden.

Met de juiste zorg en onderhoud kan hybride gras vele jaren meegaan, dankzij de bescherming van de grasplant en de versterking van de synthetische vezels.

Ja, ons hybride gras is volledig recyclebaar en goedgekeurd door Zweedse milieubewuste organisaties. Het biedt een duurzame oplossing zonder schadelijke effecten op het milieu.

Wanneer hybride gras net is geïnstalleerd, kan het er aanvankelijk uitzien als kunstgras. Na een aantal weken groeit het natuurlijke gras echter door het net heen, waardoor het grasveld er hetzelfde uitziet als een traditioneel grasveld. Dit zorgt voor een naadloze, natuurlijke uitstraling die nauwelijks te onderscheiden is van volledig natuurlijk gras.

Waarom kiezen voor Proxy Fields

Wil je ook graag een slijtvast grasoppervlak dat het hele jaar door groen blijft? Kies voor de duurzaamheid en natuurlijke look & feel van hybride gras. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor jouw project.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project