Replayable: Veilig en duurzaam spelen

Kinderen op een verantwoorde en de meest duurzame manier buiten laten spelen, het hele jaar door op de meest optimale omstandigheden. Vanuit die gedachte bedacht Proxy Fields ‘replayable’. Het eerste 100% circulair valdempend systeem op de Belgische markt.

Kies voor duurzame sport- en speelvelden

Replayable™ betekent letterlijk ‘herspeelbaar’. Dat was ook het uitgaanspunt, nl. een innovatief valdempend systeem waar de volgende vele generaties van kunnen genieten, zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken en op een co2 neutrale manier. We maken de cirkel helemaal rond door te werken met erkende recyclagebedrijven die het materiaal volledig gratis herwerken tot nieuwe grondstoffen.

Circulair ONE-DNA™ kunstgras

Ons product is volledig recyclebaar omdat het van één type materiaal gemaakt is: polyetheen. De ouden matten worden ingezameld voor recycling.

ProPlay® valdemping

ProPlay® Shockpad van Schmitz Foam vormt samen met het kunstgras een veilig en functioneel systeem. Ook deze onderlaag is circulair: Schmitz neemt gebruikte shockpads in en maakt hier weer nieuwe van.

Waterdoorlatende ondergrond

Al onze systemen zijn gecertifieerd lekvrij zodat er geen stukjes van het materiaal in het grondwater terechtkomen. Het volledige systeem is waterbufferend. Dat betekent dat bij een zware regenbui het water vertraagt de grond insijpelt, wat resulteert in minder plassen of wateroverlast.

De cirkel is rond

Een belangrijke stap op weg naar volledig circulaire ondergronden is de ontwikkeling van de Ecovatie Methode.

De methode is simpel. Is het veld na jaren van sport- en speelplezier aan het einde van zijn levensduur? Dan sluiten we met onze Ecovatie
methode de kringloop. Daarbij is 90% minder transport nodig en worden alle componenten volledig circulair gerecycled.

circulair diagram proxy fields

Circulair ONE-DNA™ gras

Over de hele wereld worden kunstgras systemen gemaakt van verschillende grondstoffen, zoals de vezels, backing en coating. Het resultaat? Hoge energie-impact bij de productie en moeilijkheden bij de recyclage in een niet-gereguleerde markt. De formule van LimeGreen® is anders. ONE-DNA™ kunstgras bestaat uit slechts één grondstof en is daardoor circulair.

Onze partner, LimeGreen®

Met LimeGreen® gras realiseren we een lagere CO2-voetafdruk bij de productie en maximale recycleerbaarheid wanneer het gras als ‘end of life’ wordt beschouwd. Onze circulaire aanpak zorgt ervoor dat de gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt. Dit minimaliseert de behoefte aan nieuwe grondstoffen aan het einde van hun levensduur en vermindert de hoeveelheid afval.

Valdempende ProPlay® shockpads

Proxy Fields doet meer dan enkel duurzaam artificieel gras aanleggen. We zorgen ook voor dat onder dit gras een valdempende en waterdoorlatende ondergrond zit. Hiervoor maken we gebruik van circulaire shockpads. Deze vormen samen met het kunstgras een veilige en functionele ondergrond voor speelvelden.

Onze partner, Schmitz Foam

Voor de valdempende laag onder het kunstgras werken we samen met onze partner Schmitz Foam Products. Zij hebben een valdempende ondergrond ontwikkeld speciaal voor speelvelden, ProPlay®. Schmitz Foam Products combineert kwalitatieve schuimen in een shockpad die de benodige valbescherming biedt waardoor ondergronden veilig en comfortabel worden.

Deze shockpads zijn bovendien ook circulair want Schmitz Foam neemt de oude shockpads terug mee om dit te recycleren in hun eigen fabriek. Zo maken ze er weer nieuwe shockpads van.

Waterdoorlatende ondergrond van natuurlijke grondstoffen

Als onderste laag onder ons duurzaam kunstgras gebruiken we LimeFill™. Dit is een natuurlijk mengsel van kokosvezels en rivierzand. De natuurlijke grondstoffen zijn dus een groene basis voor ons duurzaam gras. Voor de LimeFill™ ondergrond werken we samen met onze partner LimeGreen®.

Voordelen van LimeFill™ ondergrond

Waterdoorlatende ondergrond

De LimeFill™ ondergrond creëert een verkoelend effect in de zomer doordat het langer vocht vasthoudt en daardoor zorgt voor een lagere temperatuur van de mat. Dankzij het waterabsorberende vermogen kan regenwater goed insijpelen in de grond.

Natuurlijk uitziend gras

Al onze systemen zijn getest en gecertifieerd op ‘lekkage’: dit wil zeggen dat er geen micro-plastics afbreken en zo de grond insijpelen!

 

Contacteer ons voor jouw duurzaam project