Waarom Proxy Fields?

Wil je een echt verschil maken? Kies dan voor duurzaam, circulair kunstgras. Daar kan Proxy Fields jou bij helpen. Ontdek wat we voor jou kunnen doen.

Onze drijfveer achter Proxy Fields

De wereld is in verandering, jammer genoeg niet altijd op een positieve manier: de klimaatverandering, schaarser wordende grondstoffen. We zijn onze aarde letterlijk aan het uitputten. Zo doorgaan zou onverantwoord zijn, voor ons, maar vooral voor onze kinderen.

Daarom draaien we met Proxy Fields een pagina om en hebben we een duidelijke missie: vanaf 2030 volledig circulair en CO2-neutraal werken. Alles wat we gebruiken, maken, plaatsen is dan herbruikbaar, duurzaam en ecologisch verantwoord.

Wij zoeken naar échte game changers met een gezamenlijk doel. Opdrachtgevers die alles op alles zetten en investeren in milieuvriendelijke velden, pleinen en speeltuinen. Samen met leveranciers en partners die innovatie in duurzaamheid op de hoogste plek plaatsen, en met een team van medewerkers dat ook gelooft in onze aanpak van verandering.

Dat is onze missie!

Robin's missie voortzetten voor een betere wereld

Project Robin is een eerbetoon aan een buitengewone collega en vriend. De jaren dat hij zich mee inzette voor ons bedrijf waren jaren waarin hij al ver op de feiten vooruit liep. Recyclage en duurzaamheid waren voor hem van essentieel belang. 

Met Proxy Fields streven we ernaar om de visie van Robin voort te zetten en een positieve impact te hebben op de planeet, dieren en mensen.

Niet omdat het moet, maar omdat Robin het zo zou gewild hebben!

Team Proxy Fields - Proxygras

Powered by Proxygrass

Proxy Fields maakt nu deel uit van de Proxygrass groep, een toonaangevende speler in kunstgras en valdemping. Samen met Kunstgrascenter, Kunstgrasservice en IB Gras vormen we een éénheid onder ‘Powered by Proxygrass’. We leveren hoogwaardige kunstgrasproducten en duurzame valdempingssystemen, met een focus op innovatie en kwaliteit. Ons fusieteam staat voor lokale verankering en service. We verwelkomen nieuwe talenten om samen een gedurfde toekomst te creëren in onze sector.

Onze visie op een duurzaam speelbeleid

Als school of kinderopvang wil u kinderen een veilige omgeving bieden waar ze kunnen spelen, leren en groeien. Door ze te stimuleren om buiten te spelen, doen ze ervaringen op die hen echt helpen bij hun latere ontwikkeling. Een duurzame en visueel aantrekkelijke speelplaats is dus essentieel. Ontdek het belang van een duurzaam speelbeleid in scholen en de duurzame oplossing van Proxy Fields.

Kwaliteit bewezen door wetenschap

De LimeGreen® grassen die we verdelen zijn uitgebreid getest en gekeurd volgens de Europese EN71-3 norm. Deze Europese norm geldt als een strenge norm op het gebied van veiligheid voor de gezondheid. De norm wordt ook gehanteerd voor bijvoorbeeld speelgoed. Met deze keuring zijn onze producten gegarandeerd veilig en kunnen ook kinderen en huisdieren veilig spelen op het kunstgras.

Slijtage

De noppentest geeft ons een goed beeld van hoe het kunstgras zal verouderen als gevolg van gebruik. Het is dus een goede indicator voor de slijtvaste kwaliteit van kunstgras

Hittetest

Ons kunstgras behaalt in combinatie met LimeFill ondergrond zeer goede resultaten in de hittetest, dit in vergelijking met ander kunstgras zonder infill.

Valdemping

De juiste valdemping is essentieel om ernstige ongevallen en verwondingen te voorkomen. Zeker voor scholen en kinderdagverblijven is dit cruciaal. Daarom laten we dit ook extern testen.

Waterdoorlatend

Uit testen is gebleken dat LimeGreen® kunstgrassen waterdoorlatend. De unieke vezelsamenstelling en productie van het product, zorgt ervoor dat ons kunstgras in zijn geheel drainerend is.

Onze changemakers

We hebben een duidelijke missie: het beter maken van de planeet door een volledig circulaire, valdempende en waterdoorlatende ondergrond aanbieden voor gemeenten, scholen en bedrijven die mee willen bijdragen aan een beter milieu. Dit kunnen we niet alleen en werken daarom samen met ervaren partners. 

Contacteer ons voor jouw duurzaam project