Circulair ONE-DNA™ gras

Een belangrijk onderdeel van ons Replayable™ systeem is het 100% circulair recycleerbare kunstgras. Dit ecologische kunstgras is een uitstekende keuze voor gemeentes, scholen of bedrijven die een duurzame speelplek willen creëren.

Een duurzaam alternatief voor traditioneel kunstgras

Met ONE-DNA™ gras en LimeFill™ infill bieden we volledig circulair en duurzaam kunstgras aan. Ontdek hoe wij het verschil maken.

ONE-DNA™ gras

Over de hele wereld worden kunstgras systemen gemaakt van verschillende grondstoffen, zoals de vezels, backing en coating. Het resultaat? De productie van het kunstgras heeft een hoge energie-impact bij de productie en is moeilijk recycleerbaar. ONE-DNA™ kunstgras is anders, het bestaat uit slechts één grondstof en is daardoor circulair.

Met ONE-DNA™ gras realiseren we een lagere CO2-voetafdruk bij de productie en maximale recycleerbaarheid wanneer het gras als ‘end of life’ wordt beschouwd. Onze circulaire aanpak zorgt ervoor dat de gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt. Dit minimaliseert de behoefte aan nieuwe grondstoffen aan het einde van hun levensduur en vermindert de hoeveelheid afval.

LimeFill™ infill

LimeFill™ is een natuurlijk infillmateriaal van kokosvezels en rivierzand. Dit vormt de perfecte duurzame basis voor het ecologische ONE-DNA gras.

LimeFill™ zorgt voor een  een verkoelend effect in de zomer doordat het langer vocht vasthoudt en daardoor zorgt voor een lagere temperatuur van de mat. 

Al onze systemen zijn getest en gecertifieerd op ‘lekkage’: dit wil zeggen dat er geen micro-plastics afbreken en zo de grond insijpelen!

LimeFill™ vervangt het zand dat je vaak ziet als onderste laag bij traditioneel kunstgras. Deze natuurlijke infill voor kunstgras verbetert de stabiliteit en veerkracht van het gras.

Take Back programma Limegreen infographic

Recycling van ONE-DNA™ kunstgras met Proxy Fields

Bij Proxy Fields gaan we verder dan het leveren van circulair kunstgras. We zijn toegewijd aan het actief recyclen van kunstgras aan het einde van zijn levensduur.

Met behulp van state-of-the-art recyclingapparatuur geven we oude kunstgrasmatten een nieuw leven, waarbij ze worden omgezet in de grondstof die essentieel is voor het vervaardigen van nieuwe kunstgrasmatten.

In tegenstelling tot vele andere zogenaamd ‘recycleerbare’ kunstgrassoorten, doorlopen onze kunstgrasmatten niet slechts een downcyclingproces tot bijvoorbeeld zitbanken. In plaats daarvan gaan we voor een volledige recycling, waarbij het kunstgras opnieuw wordt omgezet in hetzelfde hoogwaardige product: kwalitatief kunstgras. Op deze manier sluiten we de cirkel van duurzaamheid en hergebruik op een integrale wijze.

Circulair kunstgras in elke sector

Of het nu gaat om bedrijven, scholen, gemeenten of evenementen, die streven naar het vergoenen en verduurzamen van ruimtes, we bieden op maat gemaakte oplossingen voor elke behoefte. Onze expertise strekt zich uit tot het creëren van groene ruimtes die niet alleen mooi zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Naast het eco kunstgras is valdemping en waterbuffering enorm belangrijk. Daar komen onze shockpads en natuurlijke lava ondergrond kijken. Het zijn namelijk deze drie onderdelen die samen ons uniek Replayable™ systeem maken.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project