Replayable: Veilig en duurzaam spelen

Kinderen op een verantwoorde en de meest duurzame manier buiten laten spelen, het hele jaar door op de meest optimale omstandigheden. Vanuit die gedachte bedacht Proxy Fields ‘replayable’. Het eerste 100% circulair valdempend systeem op de Belgische markt.

Kies voor duurzame sport- en speelvelden

Replayable™ betekent letterlijk ‘herspeelbaar’. Dat was ook het uitgaanspunt, nl. een innovatief valdempend systeem waar de volgende vele generaties van kunnen genieten, zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken en op een co2 neutrale manier. We maken de cirkel helemaal rond door te werken met erkende recyclagebedrijven die het materiaal volledig gratis herwerken tot nieuwe grondstoffen.

Circulair ONE-DNA™ kunstgras

Ons product is volledig recyclebaar omdat het van één type materiaal gemaakt is: polyetheen. De ouden matten worden ingezameld voor recycling. Al onze systemen zijn bovendien gecertifieerd lekvrij zodat er geen stukjes van het materiaal in het grondwater terechtkomen.
›› Lees meer

ProPlay® valdemping

ProPlay® Shockpad van Schmitz Foam vormt samen met het kunstgras een veilig en functioneel systeem. Ook deze onderlaag is circulair: Schmitz neemt gebruikte shockpads in en maakt hier weer nieuwe van.
›› Lees meer

Blent™ Ecoterra waterdoorlatende ondergrond

Het meest unieke substraat voor kunstgras. Bestaande uit 100% natuurlijke materialen en mineralen. Door de specifieke samenstelling heeft deze ondergrond waterbufferende en valdempende eigenschappen, zonder in te boeten aan stabiliteit.
›› Lees meer

De cirkel is rond

Een belangrijke stap op weg naar volledig circulaire ondergronden is de ontwikkeling van de Ecovatie Methode.

De methode is simpel. Is het veld na jaren van sport- en speelplezier aan het einde van zijn levensduur? Dan sluiten we met onze Ecovatie
methode de kringloop. Daarbij is 90% minder transport nodig en worden alle componenten volledig circulair gerecycled.

circulair diagram proxy fields
Kinderen spelen op speelplaats met kunstgras

Laat kinderen veilig spelen op kunstgras

Kies voor een veilige en duurzame oplossing met kunstgras onder speeltoestellen dat niet alleen natuurlijk aanvoelt maar ook valdemping biedt. Het kan perfect dienen als ondergrond voor speeltoestellen zoals schommels en glijbanen. Het ONE-DNA gras zorgt voor een zachte landing, waardoor kinderen naar hartenlust kunnen spelen zonder zich zorgen te maken over harde ondergronden.

Ons Replayable concept is speciaal ontworpen voor spelende kinderen. Zo voldoet de valdemping aan de hoogste veiligheidsnormen. Creëer een betoverende speelomgeving buiten met ons Replayable systeem.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project