Playtop speelondergrond gemaakt van Nike schoenen

Proxy Fields is gespecialiseerd in het creëren van veilige speelplekken voor kinderen dankzij circulair valdempende ondergronden, waaronder Playtop gemaakt van Nike Grind. Hierbij wordt gerecycled rubber van sportschoenen gebruikt om kleurrijke en duurzame speeloppervlakken te creëren.

Duurzame en valdempende ondergrond voor speeltuinen

Playtop biedt uitstekende demping en veiligheid, essentieel voor speelplaatsen in scholen, kinderopvang en openbare ruimtes.

Veiligheid op de speelplaats is van het grootste belang voor speelgebieden van kinderen. De elastische eigenschappen van het gietrubber biedt demping en zorgt dat de impact van een val op het oppervlak geminimaliseerd wordt.

Playtop kan worden aangebracht in verschillende diktes naargelang de valhoogte om zo een veilig oppervlak te bieden. Dit maakt Playtop geschikt voor speelplekken.

Flexibele plaatsing rond speeltoestellen

Doordat de materialen ter plaatse gemengd en geïnstalleerd worden krijg je een nat gietproduct dat snel en eenvoudig rond bestaande speeltoestellen kan worden geïnstalleerd. Hierdoor is het een veelzijdige keuze is voor verschillende omgevingen.

Van sportschoen tot speelveld

De onderste laag is gemaakt van gerecycled rubber van banden en de bovenste laag bestaat uit Nike Grind rubber (fijnere EPDM-rubbergranulaten).

Het opvallendste kenmerk van Playtop is het gebruik van gerecycled rubber van sportschoenen. Elke vierkante meter Playtop met Nike Grind hergebruikt rubber dat overeenkomt met 28 versleten sportschoenen. Dit duurzame rubber, afkomstig van gebruikte sportschoenen en verwerkt in Playtop speeloppervlakken, maakt dit concept bijzonder.

Door het hergebruiken van materialen wordt niet alleen afval verminderd, maar wordt ook een positieve impact op het milieu gemaakt. Iets waar wij enorm veel belang aan hechten.

Kies voor Playtop

Met Playtop kies je voor een veilige, duurzame en kleurrijke speelomgeving waar kinderen vrij kunnen spelen en ontdekken. Playtop is beschikbaar in verschillende toffe kleuren. Bij Proxy Fields kan je rekenen op een hoogwaardige plaatsing en service. We helpen je graag bij het creëren van de perfecte speelplek voor jouw ruimte.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project