Professionele keuring van speeltoestellen voor een veilige speelplek

Bij Proxy Fields geloven we dat elke speeltuin een avontuurlijke en veilige ruimte moet zijn voor kinderen om te verkennen en plezier te beleven. Daarom is een regelmatige keuring van speeltoestellen essentieel. Op die manier kunnen ouders en uitbaters met een gerust hart genieten van de spelende kinderen.

Bij Proxy Fields adviseren we je graag over de veiligheid van je speelplek. Laat je speeltoestellen keuren door onze gespecialiseerd partner, Speelplan, voor een grondige en betrouwbare controle van je speeltuin.

Waarom speeltoestellen keuren zo belangrijk is

Als uitbater van een speelterrein ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de speeltoestellen en het terrein. Het is daarom ook verplicht om je speeltoestellen regelmatig te laten keuren om aan de veiligheidsnormen te voldoen. Deze verplichting telt voor alle speelterreinen waar minstens één speeltoestel aanwezig is. Denk maar aan speelplaatsen, buitenspeeltuinen, kinderopvang en andere speelpleinen. Lees meer over de wetgeving rond veiligheid van speelplekken.

Bij Proxy Fields adviseren we je graag over de veiligheid van je speeltoestellen. Heb je nood aan een grondige keuring? Ook hierbij kunnen we je helpen. Voor de keuring van speeltoestellen werken we samen met onze deskundige partner, Speelplan. Zij voeren een grondige controle uit op de speeltoestellen om potentiële gevaren te identificeren en te verhelpen, waardoor ongelukken kunnen worden voorkomen.

Hoe werkt een speeltuin inspectie?

Bij de inspectie van een speeltuin of speelplek wordt er gekeken naar twee zaken: de veiligheid van de speeltoestellen en de valondergrond.

Tijdens de keuring van de speeltoestellen worden verschillende aspecten van de speeltuigen gecontroleerd, waaronder stabiliteit, materiaalconditie, en naleving van veiligheidsvoorschriften. Ook wordt gelet op mogelijke schade door slijtage, vandalisme of weersomstandigheden.

Keuring valondergrond

Bij Proxy Fields denken we verder dan alleen het keuren van speeltoestellen. Onze partner bekijkt ook of de valondergrond voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Deze valondergrond moet namelijk geschikt zijn voor de valhoogte van de speeltoestellen, omdat dit de impact van een val minimaliseert en blessures helpt voorkomen. De inspecteurs maken gebruik van HIC-meters (Head Injury Criterion) om de hardheid van de ondergrond te meten.

Of het nu gaat om kunstgras, rubberen tegels, houtsnippers of een andere valondergrond, we voeren grondige tests uit om ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert in termen van veiligheid.

Onze troeven:

Veelgestelde vragen over speeltoestellen keuren:

De kosten van een keuring varieert afhankelijk van factoren zoals het aantal speeltoestellen en de complexiteit van de toestellen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

De veiligheidsinspectie moet je jaarlijks laten uitvoeren door een erkend inspecteur. Dit laat je best doen voor de grote drukte op jouw speeltuin of speelplaats.

Stel een inspectie- en onderhoudsschema op zodat je goed weet wanneer je de speeltoestellen moet laten onderhouden en keuren.
Hou eventueel ook een logboek bij van alle speeltoestellen die zich op het speelterrein bevinden. Zo weet je makkelijk welke toestellen je hebt, waar en wanneer je deze hebt gekocht.

Vertrouw op Proxy Fields

Geef uw speelplekken de aandacht die ze verdienen door te kiezen voor professionele keuring en inspectie van speeltoestellen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project