Kunstgras recycling: verlaag je ecologische voetafdruk!

Wist je dat kunstgras recycleren een belangrijke bijdrage levert aan het verminderen van de CO2-uitstoot? Bij Proxy Fields vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk kunstgras te recycleren. Daarom bieden we kunstgras recycling aan als aparte dienst, ook als we het kunstgras niet zelf hebben geplaatst.

Waarom kiezen voor recycling kunstgras?

Vandaag de dag wordt er helaas nog te veel kunstgras verbrand, wat leidt tot een hoge CO2-uitstoot. Door kunstgras te recyclen, kunnen we deze uitstoot aanzienlijk verminderen. Bovendien bespaart het recyclen van kunstgras grondstoffen en energie, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Hoe werkt kunstgras recycling bij Proxy Fields?

Bij Proxy Fields recycleren we niet alleen ONE-DNA kunstgras (gemaakt van één grondstof), maar ook traditioneel kunstgras in de mate van het mogelijke. ONE-DNA kunstgras is echter de meest milieuvriendelijke keuze, omdat het volledig bestaat uit polyethyleen (PE) en daardoor gemakkelijker en efficiënter te recyclen is.

Kies voor duurzaamheid met Proxy Fields

Of je nu particulier bent of een bedrijf, bij Proxy Fields kun je terecht voor kunstgras recyclage. We komen ter plaatse om het oude kunstgras te demonteren en op te halen. Vervolgens zorgen onze partners ervoor dat het kunstgras optimaal wordt gerecycled.

Kies je voor nieuw ONE-DNA kunstgras? Dan plaatsen we graag nieuw gras gemaakt van de gerecycleerde materialen. Zo kies je voor de nieuwste ontwikkelingen binnen de kunstgrassector en help je mee aan een duurzamere toekomst.

Vraag je offerte aan

Neem contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe eenvoudig het is om bij te dragen aan een groenere wereld door oud kunstgras te laten recycleren.

Contacteer ons voor jouw duurzaam project