Zand zeven en reinigen van sport- en speelplekken

We weten allemaal hoe belangrijk het is dat kinderen veilig kunnen spelen en sporten. Niets zo fijn als ze zorgeloos zien ravotten in de zandbak of op het strand. Maar is die zandoppervlakte wel zo veilig als we denken? Bij Proxy Fields zorgen we voor een volledig onderhoud van uw zandomgeving waarbij we het zand zeven én volledig reinigen.

Waarom onderhoud van zandoppervlakten zo belangrijk is

Een zandbak is als een schatkist voor kinderen, maar helaas soms ook voor katten… en afval. Voordat je het weet, gebruiken katten het als hun persoonlijke toilet en liggen er meer verborgen ‘schatten’ in dan je lief is. Scherven, stenen, oud speelgoed en zelfs flesjes. En dan hebben we het nog niet eens over onkruid en wortels die het zand hun huis noemen. Niet echt de veilige haven die we voor ogen hadden.

Efficiënt de zandbak reinigen met onze zandzeefmachine

Nu komt de trommelzeef in actie, deze biedt een efficiënte oplossing voor het reinigen van  vervuilde en overwoekerende zandondergronden op scholen en gemeentespeeltuinen. Onze kleine elektrische kraan met een schepbak en een draaiende zeeftrommel filtert alles wat niet in een zandbak thuis hoort eruit. Het resultaat? Schoon zand dat weer veilig is voor de kleinste avonturiers onder ons. En het mooie is, dat dit toestel overal makkelijk bij kan – tussen de schommels door, onder de glijbaan, geen plekje wordt overgeslagen.

Hoe werkt zandreiniging?

Zandreiniging is meer dan alleen het verwijderen van grove stukken vuil. Het proces omvat het grondig reinigen van het zand met een biologisch product, gevolgd door het zeven ervan. Dit zorgt ervoor dat zowel organisch als anorganisch materiaal tot een diepte van 40 cm wordt verwijderd. Hiervoor worden elektrische reinigingsmachines ingezet, die het zand ook grondig door elkaar mengen. Dit is essentieel om te voorkomen dat het zand onderaan vast en hard wordt, wat de valdempende eigenschappen zou verminderen.

Voordelen van zandreining door Proxy Fields

Voordelen van een trommelzeef

Waarom moeten we nu kiezen voor de trommelzeef? Wel, deze heeft een paar trucjes achter de hand. Onze trommelzeef kan zich een weg banen door de meest volgebouwde speeltuinen. Plus, het is veel efficiënter in het scheiden van afval van zand, waardoor je zandbak niet alleen schoner wordt, maar ook veiliger.

Voor wie is zandonderhoud interessant?

Zand is niet alleen te vinden in speeltuinen; denk ook aan beachvolleybalvelden en andere sportfaciliteiten met zandondergrond. Voor bedrijven, scholen en gemeenten die dergelijke ruimtes beheren, biedt Proxy Fields zandreinigingsdiensten aan. Overal waar veel mensen samenkomen om te sporten of waar kinderen spelen, is regelmatig onderhoud van het zand essentieel.

Pijl grijs

Openbare of private speeltuinen

Hou je speeltuin ondergrond proper dankzij een regelmatige zandreiniging. Proxy Fields komt graag ter plaatse, zodat kinderen weer in een propere en veilige speeltuin kunnen spelen.

Scholen

Ook voor scholen is een regelmatige zandreiniging van de zandbakken essentieel. Het creëert een gezonde speelomgeving, stimuleert spelactiviteiten en voldoet aan hygiëne- en veiligheidsnormen.

Sportcentra

Als sportcentra wil je dat sporters voluit kunnen genieten van het sporten in een propere en veilige omgeving. Hou daarom ook je beachvolleybalvelden proper dankzij een regelmatige zandreiniging.

Proxy Fields staat voor je klaar!

Ben je klaar om je speeltuin of zandbak een welverdiende schoonmaakbeurt te geven? Bij Proxy Fields hebben we niet alleen een hart voor veilige speelomgevingen maar ook voor het milieu. Of je nu een zandbak wilt laten reinigen, of de hele speeltuin wilt opfrissen, wij helpen je graag. Want naast zandreiniging ook circulair kunstgras aan, perfect voor een duurzame speelplek.

Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we samen zorgen voor veilige en schone speelplekken voor onze kinderen!

Contacteer ons voor jouw duurzaam project