Replayable™: Het Eerste Gecertificeerde 100% Circulaire Recyclebare Valdempende Systeem in België

Duurzaamheid en circulariteit zijn tegenwoordig geen loze kreten meer, maar vormen de basis voor innovatie en vooruitgang in diverse sectoren. In België is er een revolutionair product op de markt dat deze principes omarmt en verankert in de wereld van valdempingssystemen. Maak kennis met “Replayable™,” het allereerste gecertificeerde 100% circulaire recyclebare valdempende systeem in België. Dit baanbrekende systeem combineert het ONE-DNA™ gras en de ProPlay® shockpads van Schmitz Foam, twee vooraanstaande fabrikanten die zich richten op innovatieve, duurzame oplossingen voor sport -en speeltoepassingen.

One DNA kunstgras

1. ONE-DNA™ ® Grass

LimeGreen®, een pionier in de ontwikkeling van kunstgras met een minimale ecologische voetafdruk, levert het grascomponent van het Replayable™ systeem. Het ONE-DNA™ ® gras is een revolutie op zich.

Dankzij de ontwikkeling van het ONE-DNA™ ® gras, bestaande uit één polymeer, is Limegreen erin geslaagd om het allereerste kunstgras te produceren zonder in te boeten aan kwaliteit en duurzaamheid. Het gras voelt natuurlijk aan, heeft uitstekende speeleigenschappen en draagt door het gebruik van één bestandsdeel namelijk PE, bij aan het verminderen van afvalstromen en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het gras kan namelijk na zijn levensduur terug mee opgenomen worden als grondstof.

Shockpad

2. ProPlay® Shockpads

Schmitz Foam is een gerenommeerde naam als het gaat om schokabsorberende materialen. Hun bijdrage aan het Replayable™ systeem komt in de vorm van innovatieve shockpads die onder het kunstgras worden geplaatst. Deze ProPlay® pads zorgen voor een uitstekende valdemping en beschermen spelers tegen blessures.

Wat deze shockpads nog indrukwekkender maakt, is hun circulaire karakter. Ze zijn volledig recyclebaar en kunnen na hun levensduur opnieuw worden ingezet, wat bijdraagt aan het verminderen van afval en het behoud van waardevolle grondstoffen.

3. Certificering en Veiligheid

Het is niet genoeg om alleen maar duurzaam te zijn; veiligheid staat voorop. In samenwerking met het Duitse keuringsbedrijf ISP heeft Replayable™ uitgebreide tests ondergaan volgens de Europese standaard DIN EN 1177:2018-03 voor valhoogtes. Het resultaat van deze tests is een overtuigend bewijs van de veiligheid en effectiviteit van het systeem. Replayable™ slaagde met vlag en wimpel en is nu officieel gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste normen voor valdempingssystemen.

Een stap in de toekomst

Replayable™ is niet alleen een product, maar een statement. Het laat zien dat duurzaamheid en circulariteit geen compromissen vereisen als het gaat om kwaliteit en veiligheid. Dit systeem markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van valdempende technologieën en biedt een levensvatbaar alternatief voor traditionele systemen die vaak belastend zijn voor het milieu.

Bovendien laat het Replayable™ systeem zien hoe samenwerking tussen innovatieve bedrijven en certificeringsinstanties kan leiden tot duurzame doorbraken. Door de krachten te bundelen, kunnen we nieuwe standaarden zetten en de weg vrijmaken voor een groenere en veiligere toekomst.