Mariagaarde school in Borgerhout onderscheidt zich met ONE-DNA™ Kunstgras en Ecoterra™

In een wereld die steeds bewuster wordt van de noodzaak om milieuvriendelijk en duurzaam te handelen, is het verheugend om te zien dat steeds meer overheden en scholen de stap zetten naar een groenere toekomst. Een prachtig voorbeeld hiervan is de VBS Mariagaarde School in Borgerhout, die onlangs koos voor een duurzame revolutie op het gebied van speelpleinen en valdempende ondergronden.

ONE-DNA™ PLAY Kunstgras: 100% Circulair en Innovatief

De keuze van de Basisschool Mariagaarde voor ONE-DNA™  kunstgras is een keuze voor de toekomst. Wat maakt ONE-DNA™  kunstgras zo bijzonder? Dit kunstgras is niet zomaar een groen tapijt, het is een ware innovatie op het gebied van kunstgras. Het onderscheidende kenmerk van ONE-DNA™  kunstgras is dat het volledig 100% uit polyethyleen (PE) bestaat. Dit betekent dat het na het einde van zijn levensduur naadloos kan worden gerecycled in de PE-stroom, waardoor het een gesloten en duurzame kringloop creëert.

Waar andere kunstgrassen vaak een mix van materialen bevatten, zoals rubber en kunststof, gaat ONE-DNA™  kunstgras een stap verder door volledig uit PE te bestaan. Andere bedrijven durven al eens beweren ook een 100% recyclebaar product te hebben, maar hier bevat het kunstgras vaak nog percentages PP materiaal, wat ervoor zorgt dat het circulair recyclage proces verstoort wordt en daardoor dus niet interessant is voor hoogwaardig hergebruik. De keuze van VBS Mariagaarde School voor dit innovatieve kunstgras is een duidelijk signaal dat duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de bouw en het onderhoud van sport- en speelterreinen een prioriteit zijn.

Speelplein met circulair kunstgras

Revolutionaire Ondergrond: Ecoterra™ met Lava

Naast het ONE-DNA™  kunstgras heeft de Mariagaarde School nog een stap gezet in de richting van duurzaamheid door te kiezen voor een revolutionaire ondergrond genaamd Ecoterra™ . Deze ondergrond is speciaal ontwikkeld voor kunstgrasvelden en heeft lava als hoofdbestanddeel. Lava, een 100% natuurlijk materiaal, biedt een reeks voordelen die het ideaal maken voor gebruik in speelomgevingen.

Een van de belangrijkste kenmerken van Ecoterra™  is het vermogen om water op te vangen en vast te houden. Dit is van cruciaal belang, vooral in gebieden waar regenval onvoorspelbaar kan zijn. Het zorgt ervoor dat het speel- of sportterrein niet te snel verzadigd raakt, waardoor het in alle weersomstandigheden bruikbaar blijft.

Een ander voordeel van Ecoterra™  is de dempende eigenschap, die van groot belang is bij gebruik door kinderen. Het biedt een veilige, zachte ondergrond waarop kinderen kunnen spelen en vallen zonder ernstige verwondingen op te lopen. Dit is een geruststellende gedachte voor ouders en leerkrachten die de veiligheid van kinderen hoog in het vaandel hebben staan.

Een voorbeeld voor de toekomst

De keuze van Vrij Basisschool Mariagaarde voor ONE-DNA™  kunstgras en Ecoterra™  onderstreept het belang van duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de samenleving. Deze innovatieve oplossingen bieden niet alleen voordelen voor de school en haar leerlingen, maar dragen ook bij aan de wereldwijde inspanningen om onze planeet te beschermen.

We hopen dat deze voorbeeldige keuze anderen zal inspireren om soortgelijke duurzame oplossingen te omarmen. Samen kunnen we een groenere, schonere toekomst creëren voor de generaties die na ons komen. VBS Mariagaarde School heeft laten zien dat duurzaamheid en speelplezier hand in hand kunnen gaan, en dat is een les die we allemaal ter harte kunnen nemen.

Deze game changers gingen je voor

Onze drijfveer is een duurzame wereld te creëren voor onze kinderen zodat ze veilig en zorgeloos kunnen spelen. Daarom zetten we alles op alles in het verduurzamen van velden, pleinen en speeltuinen. Dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom zoeken we game changers met een gemeenschappelijk doel. Sluit je aan bij onze game changers.

Word jij ook een gamechanger?