Stap mee in de
verandering

Ontdek onze circulaire valdempende systemen

Waarom kiezen voor ons circulair kunstgras?

One DNA kunstgras

ONE-DNA™ KUNSTGRAS

Dit product is aan het einde van de levensduur volledig circulair recyclebaar omdat het van één type materiaal gemaakt is: polyetheen.

De oude matten worden weer ingezameld voor recycling. Ons kunstgras wordt dus opnieuw hetzelfde kunstgras.

Shockpad

PROPLAY® SHOCKPAD

De valdempende shockpads van Schmitz Foam vormen samen met het kunstgras een veilig, functioneel en gecertificeerd systeem.

En ook deze onderlaag is circulair: Schmitz neemt gebruikte shockpads in en maakt hier weer nieuwe van.

REPLAYABLE™

Replayable™ betekent letterlijk ‘herspeelbaar’. Het is een innovatief valdempend systeem waar de volgende generaties van kunnen genieten, zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken op een co2 neutrale manier.

We maken de cirkel helemaal rond door het materiaal volledig te laten herwerken tot nieuwe grondstoffen.

"In 2030 moet elk speelveldje gemaakt zijn van circulair kunstgras."

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sollicitudin consectetur netus dui, ultrices ornare lectus ac egestas. Vivamus tellus vestibulum aliquet arcu a duis. Aliquam vel, in molestie morbi eleifend feugiat nunc fringilla in. Amet, sit elementum ut enim neque, adipiscing euismod ac. Molestie eu

In 2030 moet elk speelveldje gemaakt zijn van circulair kunstgras.

De EU-bodemstrategie voor 2030 is duidelijk. We moeten onze bodems beschermen, herstellen en erop toe zien dat ze op een duurzame wijze gebruikt worden.

Hierop biedt Proxy Fields het antwoord met ons Replayable™ systeem. Alle lagen zijn waterdoorlatend en onze systemen zijn getest en gecertifieerd op ‘lekkage’: dit wil zeggen dat er geen micro-plastics afbreken en zo de grond insijpelen! Bovendien is ons product ook nog eens volledig circulair. De oude kunstgrasmatten worden weer exact dat.

circulair diagram proxy fields

Duurzaam kunstgras voor iedereen

Duurzaam kunstgras is een populaire keuze voor gemeenten, scholen, kinderdagverblijven, revalidatie- en fitnesscentra dankzij tal van voordleen zoals verhoogde veiligheid, minder onderhoud, verbeterde esthetiek en ecologische duurzaamheid. Ontdek wat we voor uw sector kunnen betekenen.

Pijl grijs
Voetbalveldje openbare ruimte kunstgras

Gemeente en openbare ruimtes

Onze valdempende kunstgras systemen in de openbare ruimte zijn een geweldig idee vanwege het lage onderhoud, de duurzaamheid, de milieuvriendelijkheid.

Scholen

Wij geloven dat spel en plezier essentieel is voor de ontwikkeling van een kind en een basis vormt voor gezonde groei en leren. Dankzij ons Replayable™ systeem kunnen kinderen zorgeloos en veilig spelen.

Baby op kunstgras kinderdagverblijf

Kinderdagverblijven

Onze Replayable™ systeem biedt een veilige en comfortabele speelplek voor de allerkleinsten. Ze kunnen zorgeloos kruipen en spelen op het gras zonder vuil te worden. Dit maakt van ons ONE-DNA™ kunstgras een populaire keuze voor kinderdagverblijven.

Revalidatie- en fitnesscentra

Een goede veerkrachtige ondergrond is een ideale keuze voor revalidatie- en fitnesscentra. Het biedt een veilige en comfortabele ondergrond voor patiënten en sporters om op te wandelen, lopen en oefeningen te doen.