Proxy Fields is op weg naar een duurzame toekomst

Onlangs verwelkomden we Vlaams Volksvertegenwoordiger Freya Perdaens voor een bedrijfsbezoek bij Proxy Fields, waar we met trots onze vooruitstrevende initiatieven op het gebied van recyclage en waterbeheer presenteerden. Het resultaat hiervan verscheen zelfs in een artikel in Het Nieuwsblad. We geven je alvast een korte samenvatting.

Pioniers in de sector

Sinds onze oprichting zijn we actief bezig met de distributie van circulair kunstgras naar bedrijven, scholen en gemeentes. Dankzij onze samenwerking met Limegreen kunnen we 100% recyclebaar kunstgras aanbieden op basis van polyethyleen. Bovendien hebben we onze eigen onderbouw, Ecoterra™, aangepast voor waterdoorlatendheid en natuurlijke waterbuffering, waarmee we een voortrekkersrol innemen in de sector.

Proxy Fields gaat een stapje verder met de recycling machine

Een van onze meest opmerkelijke inspanningen is de ontwikkeling van onze Proxy Recycling-machine. Hiermee willen we niet alleen de verplichte terugname van kunstgras aanpakken, maar ook ter plaatse recyclage mogelijk maken. Deze machine, ontwikkeld in samenwerking met een Noorse partner, staat op het punt om gerealiseerd te worden. Het enige obstakel is de aanzienlijke kostprijs die tussen 600.000 en een miljoen euro ligt. Daarom zijn we op zoek naar investeerders die ons willen ondersteunen bij de bouw ervan.

Schmitz foam shockpads
Foto: Het Nieuwsblad

Regelgeving vanuit de overheid

Naast de financiële uitdagingen hebben we te maken met het gebrek aan duidelijke regelgeving omtrent verharding in steden en gemeenten een uitdaging. We zijn tevreden dat Vlaams Volksvertegenwoordiger Perdaens deze kwestie serieus neemt. Haar suggestie voor een omzendbrief van het kabinet van Vlaams minister Zuhal Demir om uniformiteit te waarborgen, is een stap in de juiste richting.

Op weg naar groene innovatie

Ondanks deze uitdagingen blijft Proxy Fields vastberaden om groene innovatie te stimuleren. We kijken uit naar verdere steun, inclusief een mogelijke ontmoeting met minister Zuhal Demir om onze duurzaamheidsplannen persoonlijk toe te lichten.