Schoolbouwformule en Proxy Fields slaan de handen ineen voor een groenere toekomst

Zoals overal is ook in schoolbouw duurzaamheid een steeds belangrijker thema geworden. Het feit dat in 2030 elk speelveldje gemaakt moet zijn van circulair recycleerbare materialen zegt genoeg. Proxy Fields zet zich daarom ook graag in voor een groenere toekomst voor onze kinderen en specialiseert zich in duurzame, circulaire ondergronden en kunstgras. Recentelijk heeft Proxy Fields zich aangesloten bij de “Schoolbouwformule,” een initiatief dat zich richt op het delen van kennis en expertise binnen de bouw en renovatie van schoolgebouwen. Met dit partnerschap wil Proxy Fields samen met de schoolbouwformule en de andere leden een positieve impact creëren op de duurzaamheid van speelomgevingen op scholen.

100% circulair kunstgras als basis

Proxy Fields staat bekend om zijn duurzame kunstgras, een materiaal dat in verschillende sectoren, waaronder gemeenten, scholen en fitnesscentra, steeds populairder wordt. Wat dit kunstgras uniek maakt, is niet alleen de esthetiek en veiligheid die het biedt, maar ook de ecologische duurzaamheid. Gemaakt van 100% polyetheen, is het kunstgras volledig circulair recyclebaar aan het einde van zijn levensduur. Dit betekent dat oude matten worden ingezameld en opnieuw worden verwerkt tot nieuw kunstgras, waardoor een gesloten kringloop ontstaat, bekend als het Replayable™ systeem.

Wat Proxy Fields onderscheidt, is niet alleen het gebruik van duurzaam kunstgras, maar ook de ontwikkeling en installatie van 100% circulaire, valdempende systemen. Deze systemen transformeren gewone speelplaatsen in unieke ruimtes waar kinderen veilig kunnen bewegen, leren en genieten van hun jeugd op een energieke manier. De circulaire aanpak van Proxy Fields, met hergebruik van materialen en CO2-neutrale processen, draagt bij aan een duurzame toekomst voor schoolgebouwen.

Proxy Fields in de Schoolbouwformule als expert in een duurzaam speelbeleid

Door zich aan te sluiten bij de Schoolbouwformule heeft Proxy Fields een strategische zet gedaan om zijn expertise op het gebied van duurzame speelomgevingen te delen met de verschillende actoren binnen schoolbouw. Of het nu gaat om beheerders van schoolgebouwen, schoolbesturen, architecten, studiebureaus, preventieadviseurs of facility managers, de workshops van Schoolbouwformule bieden een platform om kennis en concrete cases te delen.

Proxy Fields profileert zich als de expert op het gebied van duurzaam speelbeleid binnen de Schoolbouwformule-gemeenschap. Een duurzaam speelbeleid omvat het gebruik van milieuvriendelijke materialen en het aanbieden van activiteiten die kinderen actiever maken. Deze aanpak draagt niet alleen bij aan het verminderen van de ecologische impact, maar heeft ook positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen.

Duurzame speelomgevingen dragen bij aan het creëren van een leerrijke ruimte waarin kinderen gestimuleerd worden om actief te zijn, hun creativiteit te uiten en aandachtiger te werken tijdens lessen. In een tijd waarin digitale afleidingen toenemen, is het creëren van dergelijke speelomgevingen van cruciaal belang.

Het partnerschap tussen Proxy Fields en Schoolbouwformule belooft een synergetische samenwerking die de duurzaamheid in schoolomgevingen bevordert. Door kennis te delen en concrete oplossingen aan te dragen, dragen beide partijen bij aan de ontwikkeling van schoolgebouwen die niet alleen functioneel zijn maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de groei van de jonge generaties stimuleren. Het is een stap in de richting van een groenere en gezondere toekomst voor het onderwijs.

Meer duurzaamheid in schoolbouw

Dankzij deze partnerschap hopen we meer scholen te kunnen helpen bij het verduurzamen van hun speelplaats. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op voor meer informatie.