Proxy Fields gaat voor 100% circulariteit

Bij Proxy Fields streven we naar 100% circulariteit met circulair ONE-DNA kunstgras, valdempende shockpads en een waterdoorlatende ondergrond. In deze blogpost bespreken we circulariteit en hoe Proxy Fields dit toepast in hun duurzame producten.

Wat is de definitie van circulariteit?

Circulariteit betekent het voortdurend hergebruiken van materialen en grondstoffen. Hierdoor wordt gestreefd naar een wereld met minder afval. Door het hergebruiken van producten wordt minder afval geproduceerd en zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig.

LimeGreen® ONE-DNA™ is circulair kunstgras. De volledige grasmat bestaat uit slechts één grondstof waardoor deze volledig recyclebaar is. Het gerecyclede materiaal behoudt daarbij zoveel mogelijk van haar oorspronkelijke waarde en zuiverheid. Het circulaire kunstgras kan dus volledig worden hergebruikt voor andere producten. Niets belandt op de afvalberg.

Take back programma infographic Lime Green

Waarom is circulariteit belangrijk?

Het hergebruiken van afval bespaart grondstoffen, dit noemen we circulariteit. Door gebruikte materialen te recyclen, worden nieuwe grondstoffen gecreëerd en hoeven deze niet opnieuw te worden geproduceerd. Als plastic wordt gerecycled, hoeft er bijvoorbeeld geen nieuwe aardolie te worden gebruikt.

Circulariteit heeft drie belangrijke voordelen:

  • minder afval
  • minder CO2-uitstoot
  • minder gebruik van schaarse grondstoffen

We streven naar een circulaire economie. We willen onze producten zoveel mogelijk hergebruiken en zo min mogelijk weggooien.

Hoogwaardig hergebruik

Het hoogwaardig hergebruiken van grondstoffen is van groot belang voor een circulaire economie. Als producten zo ontworpen zijn dat ze na gebruik volledig kunnen worden hergebruikt, wordt afval uit onze samenleving geëlimineerd. Hierdoor zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, omdat de bestaande materialen worden hergebruikt. Het is alleen mogelijk om producten 100% recyclebaar te maken als ze ontworpen zijn met dat doel voor ogen.

Helaas is dit niet altijd het geval. Wanneer producten uit meerdere grondstoffen bestaan, kan het lastig zijn om deze (downcycling) of soms helemaal niet te recyclen. Dit leidt tot een vermindering van de waarde van het gerecyclede materiaal en een hoger risico op afvalvervuiling. Het ontwerpen van producten die volledig recyclebaar zijn, is daarom van groot belang om hoogwaardig hergebruik te stimuleren.

Word jij ook een gamechanger?